Wat is mijn IP Adres

Wat is mijn IP-adres?

Onze Support afdeling kan vaak om je IP-adres vragen, vaak horen we als antwoord: Wat is mijn IP adres? Dat antwoord vind je hier.

Jouw IP-adres is: 44.222.64.76

Door het IP adres aan ons door te geven, kunnen we bijvoorbeeld bepaalde pagina’s van de site die je bij ons host, alleen toegankelijk voor jou maken. Dit vergroot weer een stukje veiligheid van de pagina’s waar alleen jij bij mag komen.

Je IP adres is je “Internetprotocol“, deze techniek wordt gebruikt om computers in een netwerk met elkaar te laten communiceren. Eigenlijk heeft het maar 2 functies;

– Interface identificatie van het netwerk of de host.

– Locatie bepaling.

Een veelgestelde vraag is wat is mijn IP adres nu eigenlijk? Een IP adres, met andere woorden: Internet Protocol, is een adres waarmee een NIC (network interface card), of in het Nederlands ‘netwerkkaart’, van een host op het internet makkelijk geadresseerd kan worden binnen het TCP/IP-model (Standaard van “het” internet).

Elke computer die is aangesloten op het internet of netwerk heeft een nummer waarmee deze zichtbaar is voor alle andere computers op het internet. Daarmee kan het vergelijken met een telefoonnummer.

Om het mogelijk te maken dat computers elkaar kunnen vinden en identificeren hebben deze hun eigen nummer nodig. Deze nummers zijn de IP adressen. Een IP adres op internet is meestal gekoppeld aan een bedrijf, dit bedrijf zorgt voor je internet verbinding. Op die manier is het mogelijk via dat bedrijf te achterhalen waar bewerkingen vandaan komen. Echter kan dit in de meeste gevallen alleen door een overheidsinstantie opgevraagd worden bij het bedrijf waar je je internetaansluiting hebt afgesloten.

Uiteraard staan we je ook graag telefonisch te woord.
Kijk op onze contactpagina hoe je contact met ons op kunt nemen